T: +31 (0)182 640 964 · E: sales@profound.nl · support@profound.nl

Trillingsmetingen

Trillingsmetingen conform SBR
VIBRA+

Profound lanceert de nieuwe VIBRA+.

Combineer een gevoelige 3D-sensor met een compacte, spatwaterdichte unit, inclusief high-performance processing, en het resultaat levert ongeëvenaarde prestaties bij het monitoren van trillingen.

Heien, bouwen, weg- of spoorwegverkeer, sloopwerkzaamheden en stralen kunnen trillingshinder veroorzaken of schade aan gebouwen en gevoelige apparatuur veroorzaken. Deze trillingen worden continu gemeten, opgeslagen en weergegeven op een Profound VIBRA+.

De nieuwe IP65 behuizing is compact, licht en gemakkelijk draagbaar, zodat systemen op meerdere meetpunten gemakkelijk en snel kunnen worden geplaatst. Met het geïntegreerde 4G-modem, inclusief terugvalopties naar andere netwerken, was online verbinding en visualisatie van gegevens nog nooit zo gemakkelijk.

Neem voor meer informatie contact op met ons verkoopteam via sales@profound.nl

——————————————

Met een VIBRA+ systeem uit de Profound VIBRA-serie meet u continu en nauwkeurig trillingen, veroorzaakt door verkeer, hei- of sloopwerkzaamheden en explosies. Door het registreren van trillingen kunt u objectief en conform de geldende richtlijnen, het risico op schade aan gebouwen en gevoelige apparatuur evenals hinder voor personen beoordelen.

Tijdens de meting met de VIBRA+ ziet u gelijktijdig de maximale pieksnelheid, piekversnelling en frequentie in x, y, z-richting per tijdsinterval. Met 1 druk op de knop geeft het systeem de hoogst gemeten maxima weer. Ook de veff,max waarden conform SBR-B worden direct weergegeven.

Het systeem is robuust, gemakkelijk te verplaatsen, werkt op accu en kan gedurende een aantal weken onbemand en ononderbroken meten.

De VIBRA+ is voorzien van diverse extra’s, waaronder geïntegreerde GPRS/internetopties, PC Trace Recorder. Het systeem voldoet aan nationale en internationale richtlijnen, zoals de SBR-deel A en B, DIN 4150-2 en -3, BS 5228-2, BS 7385-2, SS 460 48 66/61, AS 2187.2 en de systeemspecificaties uit de DIN 45669-1:2010. Ook kunt u metingen verrichten inclusief de gewenste data uitvoer conform Beleidsregel Trillingshinder Spoor (BTS:2014).

Profound is al ruim 25 jaar toonaangevend op het gebied van trillingsmeetapparatuur. Met een systeem uit de Profound VIBRA-serie beschikt u over een uniek en betrouwbaar instrument om trillingen continu en accuraat te registreren en direct te presenteren.

 

In het kort

 • Continu en online monitoren van trillingen met directe weergave meetdata in 3 richtingen in het veld
 • Real-time interpretatie en verificatie van de trillingsniveaus conform SBR trillingsrichtlijn deel A “Schade aan gebouwen” en deel B “Hinder voor personen”
 • Tevens conform DIN 4150-2, DIN 4150-3 en o.a. BS 5228-2, BS 7385-2, SS 460 48 61 en voor trillingen veroorzaakt door explosies conform o.a. SS 460 48 66 en AS 2187.2
 • Optioneel: vergroot bereik tot 315 Hz
 • Uitvoer voor BTS (Beleidsregel Trillinghinder Spoor) 2014
 • Wekenlang onbemand operationeel
 • Gebruiksvriendelijk in het veld en professionele en directe (grafische) presentatie van de monitoringresultaten.
 • Draadloze, automatische data-overdracht via geïntegreerd modem
 • Flexibel: directe SMS-alarmering, e-mail, FTP
 • Real-time systeem- en meetdata upload naar een eigen FTP server
 • Ringgeheugen inclusief buffer in FTP mode
 • SMS-alarmering naar 5 ontvangers inclusief start/stop functionaliteit
 • Smart alarm (frequentie-afhankelijk snelheidsalarm)
 • Kalibratie-verificatie zichtbaar in PC software
 • Nieuwe GPRS zoekfunctie ‘Search Networks’ in het VIBRA-sbr+ systeem. Detectie van netwerkproviders met de sterkste signaalsterkte op locatie
 • Continue PC Trace Recorder: volledig meetsignaal

Bediening

Het uitvoeren van een meting is eenvoudig: bevestig de 3D geofoon aan het meetobject, stel de VIBRA in en start de meting. Het systeem kan op locatie of via PC software eenvoudig worden ingesteld.
Gedurende de meting verschijnt alle relevante informatie op het display zoals tijd en tijdsinterval, de trillingspiekwaarden inclusief de frequentie van de 3 meetrichtingen. Ook de tot op dat moment hoogst gemeten trillingen zijn direct te controleren.

Het is mogelijk voor snelheid of versnelling een alarmniveau in te stellen. Voor een alarm op het project kan de draadloze alarmlamp worden gebruikt. De VIBRA+ heeft daarnaast een alarm voor verplaatsing of een frequentie-afhankelijk snelheidsalarm conform SBR en kan ook alarmeringen versturen via SMS of internet/e-mail.

Real-time monitoring

Real-time monitoring en analyse

De VIBRA+ kan automatisch de meetdata en systeeminformatie via het geïntegreerde 4G modem (inclusief terugval op andere netwerken) verzenden naar een pc. Ook kunt u het systeem de data laten uploaden naar een eigen FTP-server voor real-time online monitoring. Daarnaast biedt Profound als alternatief een turnkey online monitoring service aan via www.vibramonitoring.eu.

Om de meetdata direct uit te lezen, kan de VIBRA via USB op een pc worden aangesloten, ook tijdens het meten. In de meegeleverde software worden de data direct in overzichtelijke grafieken gepresenteerd. U kunt deze ook eenvoudig exporteren naar een *.csv. Met de Remote Control software is het ook mogelijk om op afstand in te loggen op elk VIBRA model.

Toepassing

Met een systeem uit de Profound VIBRA-serie meet u continu en nauwkeurig trillingen, veroorzaakt door verkeer, hei- of sloopwerkzaamheden en explosies. Door het registreren van trillingen kunt u objectief en conform de geldende richtlijnen, het risico op schade aan gebouwen en gevoelige apparatuur evenals hinder voor personen beoordelen.

Inmiddels worden honderden Profound VIBRA-systemen wereldwijd ingezet op projecten waaronder:
Aanleg metro Noord-Zuidlijn, Amsterdam
Bouw nieuw station Rotterdam Centraal
Crossrail project, Londen
Monitoring Rijksdag Berlijn
Uitbreiding metronetwerk Sydney

Academy

Speciaal voor gebruikers die met het VIBRA+ systeem werken, heeft de Profound Academy de opfriscursus “Trillingsmetingen conform SBR met de VIBRA+” ontwikkeld. De cursus duurt één dag en er zullen diverse onderwerpen worden behandeld. U krijgt nuttige informatie en tips, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw VIBRA+ systeem.

Klik hier voor meer informatie.

Download

Neem voor de laatste informatie contact met ons op via sales@profound.nl